„… neustále nás předkládá Bohu.“ Římanům 8:27, přel. z angl.


Je tu někdo, kdo je lepším modlitebníkem než ty, a on pro tebe pracuje: „Duch Boží je na naší straně a pomáhá nám. Nevadí, nevíme-li, jak nebo zač se modlit: on se modlí v nás a za nás. Mění v modlitbu naše bezeslovné vzdechy a sténání. Zná nás mnohem lépe než my sami sebe … a neustále nás předkládá Bohu“ (Římanům 8:26–27, přel. z angl.).
Všimni si, že Duch svatý nás „neustále předkládá Bohu“! Někdy je pro nás těžké se plně soustředit na modlitbu. Všichni víme, jaké je to být s někým, jehož myšlenky se toulají na hony daleko. Co s tím? Zkus si poznamenat, co se děje, když se modlíš. Dvěma nejčastějšími překážkami úspěšné modlitby jsou snadné rozptýlení jinými myšlenkami a únava.
Spisovatel John Ortberg sdílel tyto své problémy s přítelem. Ten mu poradil, aby až půjde na procházku, prostě pozval Ježíše, aby šel s ním. Ortberg pak napsal: „Nazítří jsem šel k oceánu, zul jsem si boty a začal běhat. Ježíše jsem pozval, aby běhal se mnou. Zjistil jsem zvláštní věc! Dříve, když jsem si myslel, že bych s ním měl mluvit, bylo to pro mne obtížné a nucené. Teď stačilo ho pozvat, a najednou jsem nemohl přestat na něj myslet. Moje mysl neustále odrážela jeho přítomnost. Chtělo se mi ukazovat mu pelikány a vlny! Do mysli se mi tlačili lidé i starosti, a já jsem o nich vykládal Ježíši! Všechno se změnilo…“
Pozvi dnes Ježíše k sobě a sdílej se s ním o všem, co děláš.

 

Zdroj: http://www.spkd.cz/2015/11/slovo20151106/