„Chizkijáš vzal dopisy z ruky poslů … a rozložil je před Hospodinem.“ Izajáš 37:14


Izraelský král Chizkijáš dostal výhružný dopis od mnohem mocnějšího krále Asýrie, aby se mu bezpodmínečně poddal a nespoléhal na Boha. Dopis obsahoval názorné varování, že postaví-li se Izraelci na odpor, budou muset před smrtí „… jíst svá lejna a pít svou moč…“ (2. Královská 18:27). Chizkijáš tedy vzal dopis a v chrámě ho rozprostřel před Hospodina. Pak se modlil: „Hospodine zástupů, Bože Izraele, který sídlíš nad cheruby, ty sám jsi Bůh nade všemi královstvími země. Ty jsi učinil nebesa i zemi. Nakloň, Hospodine, své ucho a slyš, otevři, Hospodine, své oči a viz!“ (Izajáš 37:16–17). Doslova řekl: „Hospodine, přečti si to a něco s tím udělej!“


Bůh s tím opravdu něco udělal, a to něco skutečně velkolepého. „Tu vyšel Hospodinův anděl a pobil v asyrském táboře sto osmdesát pět tisíc. Za časného jitra, hle, všichni byli mrtví, všude mrtvá těla“ (Izajáš 37:36).


Jaký papír bys rád před Pánem rozložil ty? Zdrcující finanční výkaz? Rozsudek o rozvodu? Lékařský nález? Zlostný mail? Jakýkoliv kus papíru, který ti působí stres, může být pozváním k modlitbě a můžeš ho rozprostřít před Pánem. Jestli je důležitý pro tebe, je důležitý i pro něj. Že jsi ještě nikdy nic takového nedělal? Tak to zkus. Předej věc Bohu, důvěřuj mu a sleduj, jak změní směr dění ve tvůj prospěch.

Zdroj: http://www.spkd.cz/2015/11/slovo20151107/